Viool-Express VZW

moderne & creatieve vioolles


Viool leren is gemakkelijk als je ervan uitgaat dat je al van begin af aan muziek kunt maken.

Wij beginnen onmiddellijk met spelen.

Met de nodige passie en volharding kan de techniek een middel zijn
om je steeds beter te kunnen uitdrukken op je instrument.

Noten lezen en andere theoretische onderbouwing wordt bij de stukken zelf aangebracht.
Als je merkt dat theorie je helpt stukken die je mooi vindt te leren spelen en te begrijpen ga je vanzelf vragen stellen en leer je de taal van noten op een natuurlijke manier.

Daarom is het ook zo belangrijk dat je zelf mee de stukken kiest.
Elk genre is welkom. Gelukkig is er zo veel muziek, dat op elk niveau en voor elke smaak iets te vinden of te arrangeren is.
Je gaat merken dat wel enkele technische studies en toonladders nodig gaan zijn om jouw techniek op te bouwen. Voor de rest is ons principe:
je hoeft alleen stukken te spelen die je mooi vindt!
Dat wil niet zeggen dat het niet soms bloed zweet en tranen kost voordat je ze zelf mooi kunt spelen!
Maar ook dat kan leuk zijn en ervoor zorgen dat je op het einde trots op een podium staat.

Minstens twee keer per jaar organiseren wij een openbaar concert in een zaal, kerk of alternatieve sfeervolle plaatsen waar de optredens van de violisten een bijzondere plaats krijgen.

De concerten zijn regelmatig solo wat betekent dat elke violist met zijn stuk alleen mag uitblinken met een aangepaste begeleiding van piano, akkoorden of een tweede vioolstem.
Af en toe zijn de optredens ook in groepen of orkestformatie. Hier wordt projectmatig naartoe gewerkt in enkele repetities buiten de individuele lessen.

Wekelijks is er één individuele les van drie kwartier of één uur afhankelijk van welke formule je kiest.

Er worden ook meteen vanaf de eerste les opnames op maat mee gegeven zodat je ook thuis met een stuk kunt mee spelen en oefenen.
Van jouw eigen spel maken wij ook regelmatig opnames omdat het nuttig is jezelf terug te horen en eventueel af te werken om bij te houden als aandenken.

Een instrument kun je hier huren of natuurlijk zelf kopen. Wij geven hiervoor graag advies.
Violen bestaan in alle maten, van klein tot groot.
Bij een 4/4de (hele) viool kan de reeds hiervoor betaalde huurprijs verrekend worden als je de viool uiteindelijk wil kopen.

De leeftijd om (nog) te kunnen beginnen met viool spelen is in principe onbeperkt en enkel afhankelijk van de persoon zelf.
In een proefles wijst het zich wel snel uit of het en goed idee is om te beginnen.

Je mag altijd contact opnemen voor een (gratis) proefles om al een keer te kunnen proberen en te zien of je het leuk vindt.